wtorek, 18 czerwca 2013

Chili Con Carne

Chili po mojemu na szybko!

potrzebujesz;

mięsko mielone
puszka fasoli czerwonej
puszka kukurydzy
puszka pomidorów bez skóry
papryka czerwona
papryczka chili
cebula
czosnek 3 ząbki
kwaśna śmietana 
kolendra 

nachos + kawałek sera żółtego startego + piekarnik = miłość

Podsmażyć mięsko z cebulką , czosnkiem i pokrojoną drobno chili
(ile lubisz)
Paprykę czerwoną oczyścić i skropiona lekko oliwą wstaw do piekarnika
Do mięska dodaj kukurydzę, pomidory. Po upieczeniu papryki ściągnij z niej skórę i dodaj do reszty.
Na koniec fasola.
Przypraw, udekoruj śmietaną (malutko), kolendrą i nachos





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz