Aksamitny krem z kalafiora.
Dla mnie to pożywna zupka więc proponuję podać ją albo jako osobne danie na kolacje albo przed drugim daniem lecz wtedy w bardzo małych porcjach ...:)
potrzebujesz:
różyczki z 2 kalafiorów
ziemniak
seler,korzeń pietruszki, mała marchewka
10 dkg serka topionego śmietankowego
1 łyżeczka masła
1 łyżka startego parmezanu
odrobina śmietany 18 %
oliwa ...może być truflowa :)
natka pietruszki
suszona bazylia, sól,pieprz, gałka muszkatołowa
Do garnka wkładamy wszystkie warzywa oraz zioła, zalewamy wodą do 3/4 objętości warzyw. Gotujemy ok 30 min. Dodajemy sety, śmietanę i masło. Gotujemy jeszcze ok 20 min. Blendujemy i przyprawiamy. Krem podajemy skropiony oliwą .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz