Imbirowa wieprzowina z porami.
Rozgrzewająca potrawa, którą Wam serdecznie polecam:)
Składniki:
45 dkg schabu
2 papryczki chilli ( 1 drobno posiekać; 2 pokroić w plastry)
2 duże ząbki czosnku
2 łyżki pokrojonego korzenia imbiru
2 łyżki sosu worcester
1 łyżka oleju sezamowego
3 duże pory( tylko białe części ,przepołowione i pokrojone)
3 łyżki oleju z pestek winogron lub rzepakowego
sól, pieprz
ryż biały i brązowy pół na pół ...lub dziki
W misce wymieszać sos worcester +czosnek+olej sezamowy+chilli + sos sojowy. Do marynaty włożyć wieprzowinę na 30 min.
Mięso osuszyć z marynaty wrzucić na woka z rozgrzanym olejem. Smażyć ok 5 min potem mięso przełożyć na talerz.
do woka dodać olej + imbir+ pory+ sól i pieprz. Smażyć mieszając aż pory będą miękkie. Dołożyć mięso.
Podawać na ryżu z pokrojonym w plastry chilli.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz