środa, 24 sierpnia 2016

Surówka z avocado

Surówka z kapusty i avocado jest idealna do pieczywa, jako dodatek do potrawy lub na lekką kolację!

Samo zdrowie!!!

Składniki:

1/2 młodej kapusty
2 łyżki soli 
4 łyżeczki brązowego cukru 
1 czerwona cebula
1 awokado
2 łyżki soku z limonki 
2-4 łyżki mleka roślinnego
kolendra
prażone pestki słonecznika lub dyni
sól, pieprz

Kapustę poszatkować , zasypać cukrem oraz dodać sól. 
Zalać zimną wodą i odstawić na ok 1 godzinę.
Potem odcedzić, cebulę drobno poszatkować ( można sparzyć ) a pozostałe składniki zmiksować w blenderze.
Połączyć wszystkie składniki przyprawić dodać kolendrę oraz ziarna. 
Świetnie smakuje zaraz ale też następnego dnia :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz