Prawdziwa pycha!!! POLECAM!!!
1 kg filetu z indyka
100 g żurawiny
Cebula
4 łodygi selera naciowego
2 łyżki miodu
100 g dzikiego ryżu
Sól i pieprz
Mak do posypania
Olej do smażenia
Dziki ryż ugotuj. Cebule posiekaj i pokrój seler naciowy. Na patelnie łyżka oleju, cebula, a po chwili seler. Zdejmij z ognia, dodaj żurawinę i miód, pomieszać. Mięso opłucz i rozkrój. Przypraw. Do miski dodaj ryż przypraw go, wbij jajko i dokładnie wymieszaj.
Rozłóż farsz na mięsie i zwiń roladkę, zepnij wykałaczkami. Posyp makiem.
Przełóż mięso do foremki, piecz 30 min w 190'C. Pod koniec zwiększ temp.
Pyszne na ciepło i na zimno
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz