Zupa - krem z Dyni
Kiedy zrobiliśmy ją pierwszy raz ...zjedliśmy ją prosto z garnka...CAŁĄ !!!
Składniki
1/2 kg dyni
4 łyżki masła
1-2 pomidory malinowe
2 ząbki czosnku
chilli
tarty korzeń imbiru
3 szkl domowego rosołu
łyżka miodu( płaska)
pieprz
sos sojowy
ocet balsamiczny
prażone płatki migdałów
Pomidora należy sparzyć i obrać ze skórki. Na rozgrzanym maśle usmaż dynię pokrojoną w kostkę. Dodaj pomidora,imbir,czosnek i chilli, pomieszaj, przesmaż i zalej rosołem. Gotuj,aż dynia będzie miękka. Zmiksuj brrrrrrrrrrrrr!
Doprawić i gotowe!
Zredukuj ocet balsamiczny, zrób wzór jaki Ci się podoba i udekoruj zupkę podsmażonymi płatkami migdałów!
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz