Składniki;
szparagi zielone lub mieszane
sól, pieprz, masło
jajko wiejskie
kalafior ( może być fajna, fioletowa odmiana :))
bułka tarta
Szparagi łamiemy tak jak nam podpowiadają tj łamią się tak,że ok 1/3 jest na zupkę lub do wyrzucenia a 2/3 pochłaniamy:) ale najpierw musimy je umyć i obrać ...najlepiej obieraczką ( robimy to bardzo delikatnie!)
Wrzucamy je do gotującej się wody z solą, cukrem i łyżką masła. Jak zaczynają nam się delikatnie wyginać wyciągamy. Jeśli masz ochotę możesz je wrzucić na krótko na patelnie grillową lub do piekarnika .
Robimy jako smażone lub podwójne:)
Gotujemy kalafiora w osolonej wodzie.
Na odrobinę masła wrzucamy bułkę tartą.
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz