piątek, 23 maja 2014

Szparagi

Szparagi, które pokochałam....


Składniki;

szparagi zielone lub mieszane

sól, pieprz, masło

jajko wiejskie
kalafior  ( może być fajna, fioletowa odmiana :))
bułka tarta

Szparagi  łamiemy tak jak nam podpowiadają tj łamią się tak,że ok 1/3 jest na zupkę lub do wyrzucenia a 2/3 pochłaniamy:) ale najpierw musimy je umyć i obrać ...najlepiej obieraczką ( robimy to bardzo delikatnie!)
Wrzucamy je do gotującej się wody z solą, cukrem i łyżką masła. Jak zaczynają nam się delikatnie wyginać wyciągamy. Jeśli masz ochotę możesz je wrzucić na krótko na patelnie grillową lub do piekarnika .
Robimy jako smażone lub podwójne:)
Gotujemy kalafiora w osolonej wodzie.
Na odrobinę masła wrzucamy bułkę tartą.
Smacznego!!!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz