Cudownie lekki tort na każdą okazję!!!
Jest też prościutki i bardzo szybki. Polecam!
Składniki...Jest to torcik na tortownicę o średnicy 24 cm!
Biszkopt inny niż wszystkie:)
3-4 białka
10 dag cukru
10 dag zmielonych migdałów
Masa serowa
20 dag śmietankowego sera twarogowego
2 szkl cukru pudru
50 dag sera mascarpone
2 łyżki soku z limonki
Mus truskawkowy
3 szklanki umytych truskawek
5 łyżek cukru pudru
łyżka żelatyny
Białka ubij i stopniowo dodawaj cukier i orzechy. Wylej na wyłożoną papierem do pieczenia tortownicę. Piecz z termoobiegiem w 180 '. Ostudź.
Twaróg utrzyj z cukrem i powoli dodawaj po łyżce mascarpone oraz sok z limonki. Masę wyłóż na biszkopt i schłodź
Żelatynę rozpuść w 50 ml wrzątku. 1/3 truskawek zmiksuj z cukrem, podgrzej i dodaj żelatynę. Resztę owoców ułóż na ciście, zalej musem i schłodź koniecznie! :)
Mniammmmmmm.............
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz