poniedziałek, 1 czerwca 2015

Torcik z musem serowym

Cudownie lekki tort na każdą okazję!!!
Jest też prościutki i bardzo szybki. Polecam!

Składniki...Jest to torcik na tortownicę o średnicy 24 cm!

Biszkopt inny niż wszystkie:) 

3-4 białka
10 dag cukru
10 dag zmielonych migdałów

Masa serowa
20 dag śmietankowego sera twarogowego
2  szkl cukru pudru
50 dag sera mascarpone
2 łyżki soku z limonki

Mus truskawkowy
3 szklanki umytych truskawek
5 łyżek cukru pudru
łyżka żelatyny

Białka ubij i stopniowo dodawaj cukier i orzechy. Wylej na wyłożoną papierem do pieczenia tortownicę. Piecz z termoobiegiem w 180 '. Ostudź.
Twaróg utrzyj z cukrem i powoli dodawaj po łyżce mascarpone oraz sok z limonki. Masę wyłóż na biszkopt i schłodź
Żelatynę rozpuść w 50 ml wrzątku. 1/3 truskawek zmiksuj z cukrem, podgrzej i dodaj żelatynę. Resztę owoców ułóż na ciście, zalej musem i schłodź koniecznie! :)
Mniammmmmmm.............

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz