To dla mnie nowość... więc dzielę się przepisem :))))
1kg kiełbasy białej
3 ziarna ziela angielskiego
2 liście laurowe
3 ziarna pieprzu
3 ząbki czosnku
szklanka piwa
majeranek,sól i pieprz
Kiełbaskę gotuj w wodzie z zielem, pieprzem i liściem laurowym przez 10 min.
Wyjmij kiełbaski i osusz ręcznikiem papierowym. Ułóż w naczyniu żaroodpornym ,obsyp majerankiem i zmiażdżonym czosnkiem. Podlej piwem.
Piecz 60 min w 170'
Pod koniec odkryj aby się zarumieniła.
Naprawdę pycha!
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiusd8R54rKETpoJWmQipdMngVwi0Us6IHIywfgW6Q4vzMpBaiGCADQJCZ7GDXQaA9se2qzmEs9Fg0VmyT-U3gIiEOBn_nyTFoImQpOzWtN3ccafkjX8ep0HzHAKVXzKHWdNb-6mgSppkg6/s320/20160326_134802+%25283%2529.jpg)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz