środa, 30 marca 2016

Rolada szpinakowa z łososiem

Wiosenna roladka...dobra na starter :)


200 g łososia wędzonego
450 g mrożonego szpinaku
200 g serka ( ja miałam czosnkowy)
4 jajka
sól. pieprz ,gałka muszkatołowa.

Szpinak podsmażyć na patelni tak aby woda wyparowała.
Łączymy go z żółtkami i gałką muszkatołową oraz przyprawiamy wedle uznania.
Białka ubijamy na sztywną pianę i łączymy delikatnie ze szpinakiem.
Blaszkę natłuszczamy i wykładamy papierem do pieczenia. Rozkładamy masę i wyrównujemy.
Pieczemy 20 min w 190 '
Studzimy.
Zdejmujemy papier smarujemy serkiem, układamy łososia i ciasno rolujemy.
Wkładamy do lodówki na 2 godziny.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz