Ja piekę na średniej blaszce
30 dkg maki
15 dkg cukru
2 łyżki miodu
1 łyżeczka sody oczyszczonej
1 jajko
15 dkg masła
To wszystko zarobić podzielić na 2 części i upiec 2 cienkie placki miodowe.
180' aż się zarumienią około 12 min.
Biszkopt
4 jaja
1 szklanka cukru
3 łyżki zimnej wody
1/2 szklanki mąki pszennej
1/2 szklanki maki ziemniaczanej
1 łyżeczka proszku
180' około 15 min
Krem
15 dkg cukru
1/2 l mleka
1/2 łyżki mąki ziemiaczanej
1/2 łyżki mąki pszennej
duży cukier waniliowy
1 paczka masła
Odlać trochę mleka , rozmieszać w nim mąki.
Resztę mleka zagotować z cukrem , połączyć i chwile gotować .
Zdjąć z ognia i do gorącego kremu dodawać po kawałku masło- cały czas mieszając.
Ciepłym kremem zalać ciasto w kolejności:
miodowe
biszkopt - dobrze nasączony wodą z sokiem z cytryny
miodowe
Wierzch ciasta również posmarować i posypać kokosem lub zmielonymi migdałami.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgfqrHjCTh1f0cC1IRPdQxdYPh6jb1DmixvjohI3rIYF9wKcoPs29MY22xtg1st407BJ8Rf6sP1ZDreAkJBGUwJdvVXjJAv7fzuW37fdEFYwxOnMxkbmJX3H8vGN_10DleOdCXxhP8iBoc0/s320/20151222_111137+%25281%2529.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjifFqoLsqOO-BrabIkwicQ1OHoCwTDB4SI9BGFco-jpEmlBFoogD8XvCmxpfkSTgM3vRRY4CgDi5iI1p-0OPYmM-6fUNEhj8lVoY3jgqoKyvdN8gzYReujL3OI35K-VBMSVAoIZ-tZuGDj/s320/20151222_101019.jpg)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz